2017. január 26., csütörtök

4 gyönyörű, meghitt téli szálláshely


Bevallom így január közepére már kezdett elegem lenni a télből, de ahogy látom a gyönyörű képeket a befagyott Balatonról, a deres erdőkről - kedvem támad ellátogatni valahová, a mínuszok ellenére is.
Elsősorban meseszép és meghitt szálláshelyeket gyűjtöttem olyan környékekről ahol bőven akad felfedeznivaló szépség a kirándulások szerelmeseinek, de azoknak is tökéletes akik elbújnának pár napra a világ elől:


Templomvölgy Resort - Mátrakeresztes




Nemrég találtam rá erre a mesés hotelre, úgyhogy már alig várom hogy valamikor ellátogassak ide. A Mátra nagy kedvencem, voltam már itt tavasszal, nyáron, ősszel, de télen még soha. Az egész környék eddig novemberben tetszett a legjobban, annyira varázslatos hangulata van! Így aztán azt képzelem, télen még szebb lehet. Felfedezni a környéket egy ilyen gyönyörű szállásról kiindulva pedig egyszerűen tökéletes.
Innen bejárhatjuk az egész téli Mátrát, a Kékestetőről megcsodálhatjuk a havas-jeges-deres tájat, a környéken is kirándulhatunk, esténként pedig bekuckózhatunk egy pohár finom mátrai borral. 





Sárffy Uradalmi Vendégház, Kisdörgicse




Kár volt elkezdenem ezt a cikket, mert sorra szeretek bele ezekbe a meseszép szállásokba és legszívesebben most azonnal indulnék mindegyikbe :) A Balaton környékén természetesen temérdek hely közül válogathatunk, de akik nyugalomra, elvonulásra vágynak azoknak a Kisdörgicsén található Sárffy Vendégház remek választás. Innen kiindulva felfedezhetjük a békés és mesébe illő Balaton-felvidéket, de csupán 6 km-t kell utaznunk és a befagyott Balatont is elérjük. Most ráadásul téli akció van náluk, a szokásos áraknál kedvezőbben el lehet tölteni ebben a szívmelengető környezetben pár napot. Annyira nyugodt és meghitt, hogy még tévé sincs ( aki igazán pihenni szeretne annak nem fog hiányozni ) Többféle túrát tehetünk a közvetlen környéken is, minden évszakban találhatunk felfedeznivaló csodákat :) Például a közelben találunk egy gyönyörű 200 éves éves körtefát, hát nem olyan mintha egy mese kezdődne...? 




Kék l i l i om Vendégház Tihany



Ha közelebbről szeretnétek a Balatont megcsodálni és jókat sétálni az egyik legromantikusabb balatoni községben de mégis egy igazi meghitt helyszínen pihennétek, akkor érdemes kipróbálni a Kék l i l i om Vendégházat Tihanyban. Komolyan mondom, ha csak pár percre kiszakadnátok a napi rutinból akkor nézzétek végig a Facebook oldalukon a fényképeket, egyrészt gyönyörűszépek, másrészt Radnóti és Pilinszky idézeteket fűznek hozzá, igazi feltöltődés! Ha ilyen finomsággal és gondossággal mutatják be a vendégházat és a környéket, azt hiszem kedvességben sincs hiány a szállásadóknál :)






Tornácos Vendégfogadó, Felsőszenterzsébet



Nemrég jártunk az Őrségben - egy másik helyen szálltunk meg - viszont a barátainktól nagyon jókat hallottunk a Tornácos Vendégfogadóról, ezért el is bicikliztünk errefelé. Azt vettük észre, ahogy közeledtünk, hogy minden egyre csendesebb, nyugodtabb és gyönyörűbb, mintha egy tájképben haladnánk. Megérkezve Felsőszenterzsébetre meg is néztük kívülről a fogadót ( gyönyörű! ), és a környéket ( gyönyörű!) Libákkal és tehenekkel találkoztunk és igazi falusi idillel. Ez nyáron volt, próbálom elképzelni hogy milyen lehet télen: ropogós hideg, füstölgő kémények, szinte érintetlen táj, csend, pálinka, cserépkályha, nyugalom, lassúság....Túrázóknak pedig igazi paradicsom az egész Őrség és egy kiadós séta után ide visszatérni valami fenséges érzés lehet :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...