2016. december 9., péntek

Heti Miegymás - 10 dolog amit decemberben érdemes+ első téli leárazás haul

Decemberben annyi remek dolog van amit ki lehet próbálni, persze nagy részük összefügg a karácsonyi készülődéssel is. Az ünnepekre való ráhangolódás is könnyebben megy, ha néhány olyan tevékenységben veszünk részt ami ehhez az időszakhoz köthető. Összegyűjtöttem pár dolgot, amit most érdemes:


  1. Karácsonyi koszorú készítése - ajtóba, ablakba. A Treasures&Travels blogon egy nagyon részletes leírást találtok, hogy lehet a képen látható díszt elkészíteni.
  2. Elmenni egy karácsonyi vásárba - ezt tényleg csak ilyenkor lehet. Beszívni a jellegzetes forraltbor-kürtőskalács-sültkolbász illatot, megcsodálni az árusok portékáit...
  3. Karácsonyi sütiket sütni: mézeskalács, gyömbéres keksz, minden olyasmi ami eláll. Ha már most elkészítjük, akkor egyrészt isteni illatú lesz a lakásunk tőle, időben meglesz a sütink az ünnepekre és ráadásul jó móka. 
  4. Ez az az időszak amikor a leginkább kaphatóak vagyunk jótékonykodásra is és tényleg, mindenkinek van mit adnia. Ha pénzt esetleg nem is tudunk, de még jó állapotú használt ruhát, könyveket, játékokat eljuttathatunk a rászorulóknak - és ha semmink sincs, időt még akkor is adhatunk, önkéntes munkában segítve azokat akiknek szükségük van rá.
  5. Bújós este forró csokival és karácsonyi filmekkel. Őszintén, a legtöbb karácsonyi filmet ki nem állhatom - de ilyenkor valahogy jó kedvre derítenek, és azért vannak nagy klasszikusok amiket igenis többször meg lehet nézni :)
  6. A lakás dekorálása karácsonyra - még ha valakinek nem is annyira szívügye a dekor, az ünnepekre szerintem érdemes egy kis plusz meghittséget, vidámságot vagy épp eleganciát varázsolni az otthonunkba. Van egy Pinterest boardom tele inspirációval ha valakit érdekel: Holidays.
  7. Képeslapot küldeni! Ma már igazi kuriózumnak számít ha valaki rendes képeslapot kap tőlünk karácsonyra, lepjük meg barátainkat, szeretteinket.
  8. Kutassunk fel egy régi családi receptet és próbálkozzunk meg az elkészítésével. Ha jól sikerül, karácsonykor bevállalhatjuk mi magunk.
  9. Tartsunk karácsony előtti mini összejöveteleket barátokkal: rondapulcsis buli, forraltborozás vagy egy kiadós társasjátékozás, ha van rá lehetőség akkor korcsolyázás, szánkózás, a lényeg hogy együtt legyen a társaság.
  10. Ajándékozzunk meg valami aprósággal minden kollégát, a postást, a pizzafutárt, az ügyintézőt a bankban, meglepően kellemessé teheti mindkét fél napját egy ilyen kedves gesztus. de ha nincs nálunk szaloncukor vagy egyéb, akkor egy mosoly is megteszi, ingyen van és ragadós :)



A H&M-ben már elkezdődtek a leárazások és rendes őszi-téli holmik is beszerezhetőek. Tettem is egy kört és az alábbi holmikkal leptem meg magam:



Ez a zoknipár az egyetlen ami nem volt leárazva de nem tudtam otthagyni :)


Ezt a szőrme díszítésű mellényt már többször nézegettem, de féláron már nem lehetett neki ellenállni. ( 4.990 Ft )


Ez a csinos zöld pulcsi is az enyém lett, 3.500 Ft-ért



Két lezser fekete pulcsi farmerhez, mindkettő 3.000 Ft volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...