2016. november 6., vasárnap

Vasárnapi egészséges finomság - Superfood magkeksz


Pár helyen már vettem ilyet készen, de nem gondoltam hogy otthon is ennyire egyszerűen elkészíthető. Semmi más nem kell hozzá csak magok, víz, só és egy sütő!

Nagyon egészséges ropogtatnivaló, csak a remek magok vannak benne, amik  értékes kiegészítői bármilyen étrendnek.

Telítetlen zsírsavakat, növényi fehérjét, rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, ezen kívül van néhány olajos mag ami kimondottan superfoodnak számít mint például a lenmag, a szezámmag vagy a chia mag ( ami valójában azték zsálya, a menták családjába tartozik )


Az elkészítése nagyon egyszerű, abszolút kezdőknek is ajánlom.


A receptet én bögrével írom le, szerintem így elég egyszerű:

1 bögre napraforgómag
1/2 bögre szezámmag
1/4 bögre tört lenmag
1/4 bögre chia mag
1 bögre víz
1/2 teáskanál himalája só

A magokat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a sót, majd a vizet, és ezt a keveréket minimum fél órát állni hagyjuk. A lenmag illetve a chia mag segít hogy összeálljon.

Majd béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Egyenletesen oszlassuk el a masszát a sütőpapíron, viszonylag vékonyan.

30 percig süssük, majd kapcsoljuk le a sütőt és még kb. 30 percig hagyjuk benne ( így ropogósabb lesz )

Ha kihűlt csak törjük össze darabokra és tegyük dobozba. Hűtőben min. 1 hétig eláll, de nem marad meg addig :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...