2014. szeptember 30., kedd

Alkalmi manikűr Bornprettystore körömdíszekkel


Akár esküvői manikűrt is készíthetünk ezekkel a szuper körömdíszítő elemekkel. Én ezt a kis tárcsát tele kincsekkel tesztelésre kaptam a BornPrettyStore webáruháztól, de előzőleg két másikat ( szegecseket meg strasszosat ) vásároltam is tőlük, mert ilyen nagy választékban csak itt találok ilyen dolgokat. Nem beszélve arról, hogy ezeknek a többsége nagyon kellemes áron kapható náluk és ráadásul ingyenesen szállítanak világszerte. Max. 3 hét alatt általában megérkeznek a rendelt termékek. Ez a 350 db-os készlet mindössze 3.30 dollárba kerül náluk, és egy életre elég csecsebecse van benne, plusz még a lányainknak és unokáinknak is marad belőle :)


Világos és sötét, opálosan illetve olajosan fénylő elemek vannak benne: a fehér szívecske és csepp, a sötét pedig kör és csepp alakban. Nemcsak körömdíszítéshez használhatjuk persze, hanem kreatív módon bármit díszíthetünk vele: táskát, telefontokot, csatot, tollat, mappát stb.


Én ilyen szintén BPS-nál vásárolt viaszos ceruzával helyeztem fel, ez bombabiztos megoldás, csak föléteszed a díszítőelenek és rátapad, így könnyű ráhelyezni a körömre. A kész manikűrnél a színtelen ( még nedves) lakkra érdemes ráhelyezni ezeket és enyhén belenyomni. Egy éjszakát simán kibír így is, de ha biztosra mennétek akkor színtelen lakkal fussatok át rajta és azzal zárjátok le, akkor sokkal tartósabb.


Attól függően, hogyan esik rá a fény ilyen szép, rózsaszínes opálos fényben játszik.


Nagyon dekoratív és mutatós, lehetetlen nem észrevenni :)

Ha vásárolnátok itt, akkor használhatjátok ezt a 10%-os kedvezményekre jogosító kuponkódot ( teljes árú termékekből jön le )

MHK31




2014. szeptember 26., péntek

Klorane - Escale Azur tusfürdő


Aki hallott már a Klorane márkáról az valószínűleg a méltán híres Klorane szárazsampon miatt, ami az egyik legkíméletesebb és legjobb az összes közül. Nemrég fedeztem fel az Iparfüméria kínálatában, hogy bizony szuper tusfürdőik is vannak, méghozzá hatalmas választékban. Mivel épp készültem az Adriai-tengerhez, a sok közül az Escale Azur fantázianevűt választottam.


A Klorane egy 1966-ban alapított francia kozmetikai márka, ami legfőképpen a hajápolási termékeivel és a babaápolási vonallal szerzett hírnevet. Szinte minden termékükben valamilyen gyógynövény kivonat található, a kamillától a körömvirágig, és mindezt körültekintő ellenőrzés előzi meg és semmilyen védett növényt nem használnak fel, sőt kimondottan részt vesznek védet növények megóvását célzó programokban. Ez azért szimpatikus, nem? A Klorane tusfürdőkben fekete nyárfarügy kivonatot használnak, amit nagyon régóta ismernek és használnak gyógynövényként. Anitbakteriális hatású, stimulálja a sebgyógyulást, égési és fagyási sérülésekre is szokták használni balzsamként.


Ezen kívül az összes tusfürdő szappan- és parabénmentes, érzékeny bőrre is használható.



Gél állagú, finoman habzó. Illatában a citromhéj, mandarin, jázmin és frangipani hoz létre egy tökéletes mediterrán hangulatot. De se nem túl citrusos, se nem túl virágos, sőt szinte már uniszex az illat. Egyszerűen frissítő, üde, olyan szél és tengerszerű :) 
A bőrt gyengéden ápolja, nem szárít vagy ilyesmi. Teljesen tökéletes tusfürdő a mindennapokra, a leírás szerint bőrsemleges PH értékkel rendelkezik, bár erre különösebben nem szoktam figyelni tisztálkodószereknél, de biztosan jó dolog :)

200 ml kerül 2.030 Ft-ba

Az alábbi tusfürdők találhatók még a választékban:

 édesmandula és napraforgóolajjal dúsítva, narancsvirág és mimóza illattal ( púderes-virágos jellegű )

 bambusz, szantálfa, cédrus, pacsuli illat

málna, ribizli, eper,  rózsa és mandula illat ( szintén édesmandula és napraforgóolajjal dúsítva)

 fűszeres, fás illat, kakukkfű és rozmaring, kardamom, kömény és pézsma illat ( férfiaknak elsősorban )

 ylang-ylang, kókusztej, vanília illat

 szőlő, ananász, őszibarack, jázmin, ibolya, rózsa, szantálfa illat

vanília és méz

frézia, írisz, tejszín és tej

mandarin, citrom, narancs, gyöngyvirág

 grapefruit, feketeribizli, őszibarack, jázmin, pacsuli, pézsma

 dinnye, bergamott, menta, ámbra, pézsma, tavirózsa, jázmin





















2014. szeptember 25., csütörtök

China Glaze - Lubu Heels




Hát igen, ebben a lakkban minden benne van ami lenyűgöző hatást kelthet. Vagány, dögös és elegáns egyszerre, lehetetlen nem észrevenni. Ha nap éri, szikráznak benne a mélyvörös csillámok, sötétben meg szinte feketének látszik.
Két réteg minimum kell belőle. Az első rétegnél még ijesztően rondának tűnik, mert egy sötétszürke híg löttyben úszik néhány vörös csillám, de a második réteggel mindez megváltozik és hirtelen lélegzetelállító manikűrt kapunk. 
Volt aki megkérdezte, hogy " Nahát, feketére festetted a körmeid??" ( egyébként meg, mi van ha igen??de ezt most hagyjuk..:) - Erre mondom hogy nem dehogy, nézd csak meg közelebbről, és ezek után percekig nézegette a kezemet, hogy ez mennyire gyönyörű...!!
Ez olyan első látásra beleszeretős lakk szerintem, ha valaki bírja az ilyen kicsit darkos, vampos hatást akkor ez egy remek választás.
A tartóssága előtt meg le a kalappal, különböző utazgatások és elfoglaltságok miatt vagy 5-6 napig volt a körmeimen és alig kopott.

A Naillandnél vásároltam, pár másik elengedhetetlenül szükséges lakkal együtt, mert hát akciós volt...




Infók a Nuxe termékekkel kapcsolatban


Sziasztok! Sok kérdés érkezett hozzám a Nuxe Magyarország termékeivel kapcsolatban, így megkerestem őket és az alábbi válaszokat kaptam:


  • Folyamatosan bővíteni fogják a kiemelt patikák listáját, a Facebook oldalukon mindig közzéteszik majd az újabbakat
  • Online patikák nem szerepelnek a partnerek között és egyelőre nem is tervezik
  • A 20% kedvezményes bevezető akció szeptember 30-án ér véget
  • Azonban hamarosan újabb akciókkal fognak jelentkezni, ennek részleteit majd később tudom megosztani, illetve az akciókkal kapcsolatban szintén rá lehet nézni a Facebook oldalukra, mert leghamarabb ott fogjátok látni a híreket
  • A Huile Prodigieuse olaj ajánlott fogasztói ára ( a 20% kedvezmény nélkül ) :
           100 ml - 6.199 Ft
           50 ml   - 3.999 Ft

2014. szeptember 24., szerda

Alternatív megoldások, ha valaki nem akar hagyományos dezodort használni



Kép forrása: Pinterest


Szóval, az a helyzet, hogy van egy kolléganőm aki nagyonbio és nagyonvega ( respect ). De! Sajnos kínosan nyilvánvaló hogy valamiért a dezodorokat is kerüli. Ennek kapcsán megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy vajon tényleg ennyire ártalmasak ezek az illatosítók? Hogy valaki annyira fél tőlük, hogy inkább bevállalja hogy büdösen jár kel? Lehet, hogy igaza van. Lehet hogy soha nem fog bebizonyosodni semmilyen összefüggés a gyanús tartalmú dezodorok és a különböző megbetegedések, allergiák kialakulása között, de az is lehet hogy most boldog gyanútlanságban kenegetjük magunkat, aztán tíz év múlva meg már mindenki számára köztudott dolog lesz, hogy ezek nem tesznek jót. Mindenesetre annyit megér ez a morfondír, hogy utánanézzek milyen alternatívák vannak és drukkoljak, hogy egyszer majd ő is megtalálja ezeket :)


  • Illóolajok. Szinte bármilyen illóolajat használhatunk, de a legrégebb óta illatosításra használt és leghatásosabb talán a levendula. Egyrészt antibakteriális, másrészt elég erős az illata, de nem nyomasztóan tolakodó. Kevésbé érzékeny bőrűek pár cseppet bemasszírozhatnak a szükséges területre, érzékeny bőrűek esetleg benedvesített vattakorongra csepegtetve is alkalmazhatják. Azt olvastam hogy a rozmaring pedig kimondottan csökkenti is az izzadást, de azt az illatot én kevésbé tudnám elképzelni magamon.
  • Szódabikarbóna. Meglepődve fedeztem fel, hogy több helyen ajánlják dezodorálásra a szódabikarbónát. Az egyik felhasználási módja, hogy azonos arányban szódabikarbónát és nyílgyökérlisztet kell elkeverni és egy zárható tégelyben tárolni. Ezt hintőporszerűen lehet felvinni, vattapamaccsal például. Krémdezodort is készíthetünk, ha ugyanehhez a keverékhez felmelegített kókuszolajat adunk, majd hagyjuk megdermedni. Szintén tégelyben tárolható. A Lukrécia kencéi oldalon bukkantam rá egy jó kis receptre.
  • Ecet és alkohol. Tudom, ez is viszonylag durván hangzik, de még mindig jobb mint a nehézfémek. Kb. fél liter mentes ásványvízhez vagy tisztított vízhez, fél-1 dl ecet és kb. 25 ml gyógyszertári alkohol majd tetszés szerinti pár csepp illóolaj, ezt elkeverjük és spricnis flakonba töltjük.
  • Készen kapható természetes dezodorok. Az alábbiakban egy válogatás azokból amikre rábukkantam, elég széles áringadozások vannak, úgyhogy érdemes körülnézni:
Borzaszappan dezodorok 690 Ft-ért:


Olivanatural dezodor 790 Ft-ért

Dejavuvilag dezodorok 2.290 Ft-ért ( ez már stiftes )



Mannaszappan krémdeók, 2.390 ft ( Igen ez is a drágább fajtából való, viszont mutatós és fantáziadús keverékek. Végre egy példa arra, hogy egy természetes kozmetikum is lehet menő. Sőt, ezen a linken a mannaszappanosok elárulják, ők hogy készítik, bárki utánozhatja. )


Persze a Lush-t sem hagyom ki a sorból, többféle érdekes deót kínálnak ők is 2.190 Ft-tól ( például férfiaknak aktív szeneset ), a képen az Aromaco deo tömb:










A legjobb multifunkciós szárazolaj - Nuxe Huile Prodigieuse


Szeptembertől hazánkban a kiemelt gyógyszertárakban kaphatóak végre a NUXE termékek, ezek közül is a leghíresebb a Huile Prodigieuse szárazolaj.



Nem csoda, hogy rengetegen odavannak érte, csodás illatfelhőbe burkol, hamar beszívódik és szinte belülről ragyogó bőrt varázsol. Én korábban már próbáltam a csillámos verziót és most lehetőségem adódott a NUXE Magyarország jóvoltából tesztelni a hétköznapokra jóval alkalmasabb sima szárazolajat. Ezt akár mindennap használhatjuk, arcra, hajra és testre egyaránt. Táplál, regenerál, puhít, selymesít és kényeztet ez a luxus olaj, semmiféle olajos csillogás nem marad utána csak a gyönyörű ápolt bőr és haj.



Nekem ez a spray verzió van meg, ami rendkívül praktikus. Így nem kell a kezemben eloszlatni, hanem fújhatom egyből a kívánt területre. Leginkább testápolónak használom és bevallom nálam teljesen leváltotta a krémeket, hiszen az összetevőinek köszönhetően extra gyengéd a bőrhöz, jobban hidratál mint a legzsírosabb testvajak de sokkal hamarabb beszívódik, nem beszélve a szuper illatról. Valahogy nagyon sikerült ezt eltalálni, kicsit mandulás-vaníliás jellegű de annyira finom, egyáltalán nem túl erős, valamiféle kényeztetést sugall, komfortosságot - nekem már a Huile Prodigieuse olaj illata a tudatomban egy helyen van a forró kakaóval, frissen pörkölt kávéval vagy egy bögre finom tea illatával, ugyanúgy azonnal behív valami nagyon kellemes érzést :)) 



Általában közvetlenül zuhanyzás után használom és komolyan mondom csodát tesz a bőrömmel. Pontosan azt adja neki amire szüksége van: selymessé, őrülten puhává és tökéletesen hidratálttá varázsolja. Én dekoltázsra is ezt szoktam, hiszen felveszi a versenyt a mellápoló olajokkal, krémekkel is. Az alábbi olajak keverékét használják hozzá:

  • borágó
  • kamélia
  • mandula
  • mogyoró
  • orbáncfű
  • makadámia

( ezek alapján ne lepődjünk meg ha a narancsbőrünk is kicsit meghátrál tőle, és a rendszeres használat után a bőrünk összességében jobban fog kinézni )



A hajamra mosás után és szárítás előtt szoktam tenni belőle keveset, illetve előfordul, hogy lefekvés előtt egy kicsit bedörzsölök a hajvégekre és reggel sokkal puhább, kezelhetőbb hajjal ébredek.


Ráadásul annyira gyönyörű ebben az üvegben, hogy bárhová teszem, szinte dekorációnak számít, mint egy parfümös üvegcse :) Ajándéknak is tökéletes! A Nuxe termékeket most bevezető áron vásárolhatjátok meg. A lelőhelyekkel, akciókkal, egyebekkel kapcsolatban javaslom a Nuxe Magyarország Facebook oldalát.

2014. szeptember 23., kedd

Őszi bakancslistám



A tavalyi ősz olyan, de olyan gyorsan eltűnt. Terveim voltak, hogy színpompás fákat fényképezek, minél többet leszek a természetben, sárban, tócsákban gyalogolok, bicajozok ha kell...Ehhez képest azon kaptam magam, fák helyett többnyire falakat láttam és ez a gyönyörű évszak elsuhant mellettem. Úgyhogy készítettem egy listát, mi mindent szeretnék idén ősszel csinálni - ebből a takaróba burkolózás kakóval és olvasás tűnik a legkönnyebben megvalósíthatónak :)) Az őszi pikniket is megpróbáltam, de sajnos a kinézett helyszín kerékpárral megközelíthetetlen volt a korábbi esőzések miatt, így végül egy parkban költöttük el a kis estebédünket. Ahol persze folyamatosan azt éreztem hogy mindenki minket néz, mert ott ülünk egy padon amire ráterítettünk egy piknikplédet és dobozokból eszegetjük a vacsoránkat és műanyag pohárból sört iszunk hozzá - egészen addig amíg arra nem jött egy férfi aki három fényes dobot cipelt magán :))

Szóval az én listám:


Ti mivel bővítenétek?

2014. szeptember 22., hétfő

Lee Stafford Mini Poker Straight Hajkiegyenesítő ajándékcsomag



Eddig nem sok tapasztalatom volt a Lee Stafford termékekkel, úgyhogy izgatottan vágtam bele ezeknek a termékeknek a tesztelésébe ( a csomagot a MyBeautyTools webáruháztól kaptam véleményezésre ). Ez egy tökéletes kis utazószett, ugyanis a mini hajegyenesítő sampon és balzsam mellett egy szárazsampon és hajlakk is található benne. Nekem sajnos mielőbb meg kell vennem a teljes méretű sampont és balzsamot is, mert eléggé bejött!

Na, de kezdjük ott, hogy elvileg ezek a termékek hajvasalóval való egyenesítést készítenek elő. Hővédő összetevőket tartalmaz a sampon és a balzsam is. Én simán megmostam, kondicionáltam vele a hajamat és fel voltam készülve hogy az instrukcióknak megfelelően járok el:


De tulajdonképpen már a balzsamnál leesett az állam, mert ilyen kevés mennyiséggel még sosem sikerült ilyen gyönyörűen kibontani a hajamat mindenféle nyűg, vagy elakadás nélkül! Pedig én aztán már sokféle extraspéci száraz hajra való kócmentesítő csodakencét próbáltam, ettől meg nem is vártam ilyen egetrengető hatást, de hát meglepődtem na. Tehát már hajmosás közben elhatároztam, hogy ebből nekem kell a teljes kiszerelés :)
Ezek után úgy döntöttem, hogy csak simán beszárítom a hajam és megnézzük, úgy milyen lesz az eredmény. Le is fényképeztem, mert elképesztő. Mindenféle vasalás nélkül gyönyörűen lágy esésű és meglehetősen egyenes lett a hajam, ráadásul a hajszárítóval való szárítás után még kellőképpen puha és fényes is maradt:


Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan szerencsések, akiknek eleve ilyen szokott lenni a hajuk szárítás után, hát, nekem ugyan nem. Szóval számomra ez nagy dolog :)

Ráadásul aznap szinte mindenki megkérdezte tőlem a környezetemben, hogy fodrásztól jövök-e, meg hogy mitől sokkal jobb a hajam mint máskor? Ekkor futott végig az agyamon, hogy fel kellene vásárolnom az összes raktáron lévő készletet :))

Tehát alapvetően a Poker Straight sampon és balzsam jóval több mint amit bárki gondolna róla. Ha valaki gyakran vasalja a haját akkor alap cucc lehet, de ha csak egyszerűen lágyabb esésű és kócmentes és "fodrásztól jöttem" hajat szeretnénk akkor szintén nagyon hatékony. Valószínűleg a benne lévő hővédő, ápoló összetevőknek köszönhető ez a csodás végeredmény, úgyhogy nemcsak hajvasaláshoz ajánlom, hanem mindenkinek aki csak be szokta szárítani a haját.

A szárazsamponnak nagyon örültem, mert kinek ne jönne jól egy utazási méretű szárazsampon, ihajcsuhaj? :)
Szerencsére ez is a jobbik fajtából való, könnyű eloszlatni, nem maradnak fehér nyomok utána, jól frissíti és texturálja a hajat. Az illata ugyanolyan mint a legtöbb szárazsamponnak, én csak annyit tudok javasolni, lehetőleg se ezt, se a többit ne lélegezzük be :) A hatás kábé egy napig tart, úgyhogy vészmegoldásnak kitűnő és sminktáskába, utazó neszesszerbe kitűnő SOS termék.

A mini hajlakk is szuper, korrekt kis cucc, erős tartást biztosít de nem ragacsos vagy beton a végeredmény. Selyemproteineket és fényvédőt tartalmaz. Nagyon könnyű érzet a hajon, szinte nem is veszem észre hogy belakkoztam a frizurám, mégis remekül tart. Azt hiszem ennél is elég sok esély van rá, hogy kedvenccé váljon.

A csomagot ITT tudod megrendelni.


Érdemes kipróbálni még a Lee Stafford legújabb termékcsaládjának újdonságait is - Breaking Hair - amik a nap által károsodott, töredezett hajra kínálnak megoldást.


2014. szeptember 19., péntek

Heti Miegymás

Hetidivat - réteges öltözködés! Van egy barátnőm aki mestere ennek, és ősztől tavaszig tuti hogy vesz bármilyen felső alá rétegeket és ráadásul sosem látszik rajta hogy mondjuk 3 réteg holmi van rajta...Én meg inkább az a tavasszal és kora ősszel csakazártis fázó taípus voltam, aki még ilyenkor is erőlteti a nyárias megjelenést. De lassan már kezd feltűnni ez a fázás, úgyhogy ideje hogy én is megtanuljak nem fázni ilyen átmeneti időjárásban :) A Pinterestről válogattam outfiteket és öltözködési tippeket így kora őszre:


Ez az egyik kedvencem, sima szürke póló, bőr mini, farmermellény és egy csinos szürke kabát


Egy szép példa arra, hogyan lehet a nyári ruhánkat ősziesíteni: egy laza pulcsi és ballonkabát.


Így akár egy ujjatlan peplum blúzt is ügyesen lehet viselni


Ez szintén elragadó!...amúgy remek ötlet egy sikkes fekete ruha fölé egy jó kis vastag pulcsi, vagy ahogy a képen egy fekete ujjatlan felsővel és egy A vonalú fekete szoknyával



Heti inspirációs szlogen - Maradj kiváncsi!




Rengeteg felfedeznivaló vár ránk még  a világon, akár a közvetlen környezetünkben is. Ha csak egy percre megállsz és körülnézel vagy tíz apró és érdekes dolgot fogsz felfedezni ( hacsak nem egy fehér, ablakok nélküli szobában vagy, de azért az ritkaság...:)

Hetifilm - Vámpírosfilm kicsit komolyabb, komorabb és felnőttesebb formában: Jim Jarmush: Halhatatlan szeretők( Only lovers left alive)  Javaslom! Tilda Swinton és Tom Hiddleston, penge, atmoszférikus zene, sikkes vérivás, Tanger és Detroit utcái és néhány elegáns poén.












2014. szeptember 16., kedd

The Body Shop - Éjszakai E vitaminos szérum-olaj


Nagy híve vagyok a Body Shopnak és az arcápoló olajoknak is, így nem sokat vívódtam ennek a szérumnak a megvásárlásán :) A leírás szerint száraz bőrre való, nekem inkább kombinált, de mégis kitűnő az arcomra. Éjszaka az arctisztítás után az ampullával pár cseppet használok a homlokomra, arcomra és gyengéden bemasszírozom. Én jelenleg nem használok fölé krémet, de ha valaki igen akkor azzal is csak jobban jár, mert felerősíti a bőrápoló hatást.


Rengeteg értékes antioxidáns, tápláló olajat tartalmaz, mint pl.: mandulaolaj, búzacsíraolaj, szezámolaj, jojobaolaj, szójaolaj. Ezek az olajak többek között remek bőrpuhítók, értékes omega zsírsavakat és vitaminokat tartalmaznak. Az illata nagyon finom, kellemes. Ha egész éjszaka dolgozik a bőrömön, reggelre sokkal kisimultabb és ragyogóbb az arcom. Mivel egyszer kétszer elfelejtettem használni lefekvés előtt, egyértelműen meg tudom állapítani a kedvező hatását, mert amikor nem volt rajtam akkor fakóbb kinézettel ébredtem. Ráadásul nemrég Férfim is kipróbálta mert kicsit megkapta a nap és hámlott a bőre, na azóta teljesen rákattant, úgyhogy valószínű gyorsan el fog fogyni :)


Ilyen ampullával lehet felcsippenteni a megfelelő mennyiségű olajat, max. 2 csepp elég a teljes esti rutinra. Itt tudjátok megrendelni.

2014. szeptember 9., kedd

Őszi mindenfélék

Amikor egyik évszakból átmegyünk egy másikba - főleg nyárból őszbe - mindenkin úrrá lesz egy kis melankólia. Ilyenkor érdemes végiggondolni, mi mindent szeretünk a ránk váró időszakban, így csipetnyit könnyebb az átmenet.


Dolgok amiket én szeretek az őszben:



  • Lakásdekorálás! Nincs még egy ilyen évszak amikor ennyiféle módon lehetne dekorálni az otthonunkat ( najó, esetleg a karácsony...) Lehet terméseket, bogyós ágakat, faleveleket gyűjteni, ezerféle színben és gyönyörű díszekké rendezni. Ráadásul végre kezdődhetnek a gyertyafényes esték...

  • A színek, kimeríthetetlenül gazdag színek, bárhová nézek...

  • Beburkolózni egy pihepuha plédbe, a kezünk ügyében egy forró teával és egy jó könyv társaságában úgy hogy még azért nyitva az ablak, odakint bágyadt napsütés


  • Ínycsiklandozó őszi finomságok mint töltött alma, sült tök és egyebek

  • Egyszerűen ilyenkor a legjobb kirándulni, a nap még süt de nincs túl meleg, túl hideg sincs -  tökéletes az idő egy jó kis túrára

  • Meg úgy összességében, az a bizonyos tipikus őszi hangulat:






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...