2014. április 27., vasárnap

Vasárnapi finomságok - Túrós kakós csiga nyírfacukorral


Ez egy viszonylag gyorsan elkészíthető péksütemény, a túrótól nagyon finom lesz a tésztája. Ha valakinek nincs kedve hajtogatott leveles tésztával meg kelesztéssel bíbelődni egy adag kakaós csigáért akkor melegen ajánlom. Meg amúgy is melegen ajánlom :)


Hozzávalók:

25 dkg finomliszt ( erre még nem találtam ki okoslisztes verziót )
25 dkg túró
4-5 evőkanál kókuszolaj
12 dkg nyírfacukor
csipet só
fél csomag sütőpor

A túrót villával összetörjük vagy krumplinyomóval átnyomogatjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Majd összegyúrjuk a túrót a liszttel, kókuszolajjal, nyírfacukorral - ha túl száraz akkor adhatunk hozzá egy kevés tejet. Fél centi vastagra, négyzet alakúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. A túró miatt lehet hogy kicsit ragacsos, ne ijedjünk meg, akkor még szórunk alá egy kis lisztet - a lényeg hogy nyújtható legyen és ne ragadjon le. Majd lekenjük szobahőmérsékletű vagy olvasztott kókuszolajjal, gazdagon megszórjuk kakaóval és nyírfacukorral. A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük és kb. kétcentis csigákat vágunk belőle. Ezeket sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Amikor éppen elkezdene barnulni akkor vegyük ki, túlsütni nem érdemes mert akkor kevésbé marad puha.


A nyírfacukortól és kókuszolajtól még azért nem lesz egy fitneszkaja, de egy kicsit talán kevésbé kalóriadús.

3 megjegyzés:

  1. Hú, ezt ki fogom próbálni! xx Eszter
    www.shineonsilver.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom, de ha marad másnapra akkor azt érdemes kicsit újramelegíteni fogyasztás előtt hogy ismét finom puha legyen. Frissen a legeslegjobb!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...