2014. április 6., vasárnap

Esküvői készülődés - Inspiráció - A torta


Még hátra van a torta és a sütemények kiválasztása is, ezért keresgéltem szebbnél szebbeket, de még nem tudom ezek közül melyik jöhet igazán szóba, az biztos hogy mind tetszik:


Húú, ez elképesztő. Valószínűleg nem kevés munka van benne, nagyon szép, letisztult és mégis hiperelegáns. Meg gondolom finom :)


Ez szintén egy gyönyörű virágos csoda


Ezen is nagyon mutatósak a díszek és alapból meg egy sima krémes mázas kicsit rusztikusabb torta


Ez pedig úgy ahogy van egy óriási virágformájú torta...


Ez szintén egy műalkotás


Ezek az arany díszek pompásak!


Itt is


Ez az arany díszítés könnyebben megvalósíthatónak tűnik és szintén mutatós ( kicsit olyan mesebeli, nem?)


Aztán persze elolvadok az ilyen pöttyös díszes tortáktól is


Ettől szintén


Marcipán kövirózsák, egek....gyönyörűséges


Ez a sima leveles megoldás is tetszik


Ombre torta?


Ez meg az egyszerűségében tökéletesen nagyszerű :)

Hogy ízre milyen legyen, hát az is egy érdekes kérdés. Nyilván vannak kedvenceink, de célszerű azért olyat választani amit rajtunk kívül más is szeret, például ha nekem a fügés-rozmaringos-kumkvatos jönne be, nem biztos hogy mindenki más is örömmel fogja majszolgatni :) Vannak ugye a standard dolgok, de valahogy nem szeretnék feketeerdő meg oroszkrémtortát. Inkább akkor valami még klasszikusabbat mint karamell, csokoládé. Azt nagy valószínűséggel mindenki szereti. Meg a citromtorta is sokaknak ízlik, néhányaknak meg nagyon nem. Szóval az íz az valami klasszik standard lesz azt hiszem.



Aztán itt van még a tortadísz kérdése...Sajnos volt alkalmam körülnézni így most teljesen odavagyok a sziluett tortadíszekért amiket most még csak az Etsy-n láttam, de annyira mutatósak:








Az ilyen zászlós félék is jópofák:



Ezt egyértelműen saját magunk is elkészíthetjük, ha jól látom kell hozzá némi textil, hurkapálca, textilfilc, meg én tennék rá szalagot is.


Hagyományos marcipános tortadíszből mindenképpen azok tetszenek ahol egyrészt normális feje van a menyasszonynak és a vőlegénynek is és nem úgy néznek ki mint valami karikatúra, másrészt van benne valami csavar, aranyosság, meghittség:




Aztán ott vannak még az örök darabok amik porcelánból vagy fából készülnek:



Ezek a hattyúk gyönyörűek!




Ez azt hiszem fából van és bár nincs arcuk azért maga az egész olyan meghitt, kedves. A múltkor a Vivre oldalán voltak ilyenek akcióban.





Képek forrása: Pinterest






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...