2013. december 23., hétfő

Last Minute DIY ajándékok


Ez már tényleg az utolsó vagy utolsó utáni pillanat amikor eszedbe jut, hogy valakinek elfelejtettél venni valamit, vagy egyszerűen csak szeretnéd még valami aprósággal, saját készítésűvel meglepni azt akinek már vettél.

Olyanokból dolgozunk hát, amik feltehetőleg vannak otthon:


Fűszersó



1 db tiszta befőttesüveg
csomagolópapír vagy szép textildarab
szalag

fűszerek

Annyi sót amennyi belefér a befőttesüvegbe keverj össze tetszés szerinti fűszerrel, például ha olaszosat akarsz akkor bazsalikomot és oregánót, ha csípőset akkor chilit, esetleg reszelt citromhéjat, ha magyarosabbat akkor kakukkfüvet vagy rozmaringot. Tölts bele az üvegbe, tedd rá a tetejét és a tetejére tegyél egy szép darab textilt vagy csomagolópapírt és kösd le szalaggal. Az aljára alkoholos filccel írd rá mit tartalmaz, vagy ha van szép címkéd akkor arra.

Ízesített karácsonyi kávé



befőttesüveg vagy fémdoboz
bármilyen őrölt kávé
kardamom, fahéj


A kávéhoz őrölt kardamomot és fahéjat keverünk ízlés szerint és fémdobozba, befőttesüvegbe töltjük és díszítjük szalaggal.

Fürdősó



befőttesüveg, szalag
tengeri só
illóolaj
avokádó vagy jojoba vagy mandula vagy argánolaj

Egy edényben keverd el a sót pár csepp bázisolajjal és néhány csepp tetszés szerinti illóolajjal alaposan majd töltsd üvegbe, díszítsd. Ha esetleg van otthon rozmaringod vagy levendulád akkor azt is apríthatsz, keverhetsz bele.

Házi készítésű képregény, emlékfüzet 



füzet
papírragasztó
újságkivágások
cérnák, gombok, régi koncertjegyek, fotók bármi


Kell hozzá egy sima akármilyen füzet és a fantáziád. Vágj ki régi magazinokból képeket, cikkeket, vagy készíts montázsokat, rajzolj bele, írj bele, címkézz, viccelődj, csipkelődj, ha vannak az illetővel közös emlékek amik beleragaszthatóak a füzetbe akkor ragaszd bele, de akár kész történeteket is készíthetsz például lerajzolod a barátnődet amint a bárpultnál áll és melléragasztasz egy újságból kivágott Ryan Goslingot...:) Aztán odaírsz valami vicces párbeszédet. És így tovább :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...