2013. szeptember 1., vasárnap

Szeretem az őszt!





Hát bizony véget ért a nyár. Csodás volt, rengeteg napsütéssel, kánikulával és remekül éreztem magam :) Ilyenkor az ősz első napjain sok emberen úrrá lesz valami melankólia, de ez az évszak is rengeteg szépséget és örömet tartogat számunkra, ne hagyjuk ki ezeket sem! Összegyűjtöttem pár dolgot amik miatt egyszerűen odavagyok az őszért, íme:


A színek, a zseniális színek! Meg az utánozhatatlan őszi hangulat, a fakóarany napfénnyel, enyhe hűvössel, leveleket kergető széllel, szőlővel, szilvával....



Általában nyáron kimenekülünk a városból és alig várjuk hogy ledobjuk valahová a strandtörölközőnket. Ősszel viszont a város is csodaszép, mindent átitat ez a hangulat, bármelyik utcán megyünk végig belebotlunk néhány szép falevélbe, madárbirs bogyóba vagy lehullott gesztenyébe.



Ha meg mégis elhagyjuk a várost - hát ott meg pláne csodaszép! :) Ráadásul akik ilyenkor vesznek ki egy kis házat mondjuk a Bakonyban, Mátrában, Káli-medencében, Őrségben vagy bárhol ahol szeretnek lenni, sokkal nyugisabb, komótosabb, összebújósabb pihenésben lesz részük, sétákkal, piknikkel - igenis ősszel is van létjogosultsága a pikniknek csak több pléd kell hozzá!



A másik amit nagyon szeretek: ágakat, leveleket, terméseket gyűjteni és pompás őszi dekort varázsolni belőlük. Illetve a tobozokat később is felhasználhatom akár ezüst vagy fehér spray-vel lefújva karácsonyi díszhez. Pampafű, bogyósok, levelek, dekoratív ágak, dísztökök, tobozok, gesztenye, makk - ezekből még random módon egy tálba dobálva is csodás dekor készülhet! :)



Fényképezés. Aki szeret fotózni az ilyenkor durván tobzódhat mert gyakorlatilag minden sarkon talál valami lélegzetelállító szépséget. Akár makróban nyomul, akár tájképben mindenképpen találni fog megfelelő témát.


Nyáron nem vagyok oda az esőért, általában épp valamilyen kellemesnek ígérkező szabadtéri programot kell lemondani miatta. Viszont ősszel egyszerűen imádom, főleg bentről kifelé bámulva az ablakon, vagy esernyő alól.



Ősszel odabent egy csésze teával vagy forró csokival és beburkolózva egy puha plédbe...


A sült alma is ilyenkor működik a legjobban :) Én úgy szoktam csinálni hogy kivájom az almák belsejét, összekeverek egy kis pirított zabpelyhet, pirított dióval és mézzel vagy juharsziruppal meg fahéjjal és ezzel megtöltöm az almákat. Néha teszek a keverékbe napraforgómagot, aszalt vörösáfonyát is. 180-200 fokon addig sütöm míg megpuhul az alma. Mennyei!!!


Szüret!!! Dúskálni a szőlőben, süttetni magunkat az utolsó napsugarakkal, hozzá iszogatni a tavalyi borból....Szüreti napokra, mulatságokra látogatni - rengeteg ilyen lesz idén is az összes zugában, szegletében az országnak. De ha valaki nem boros típus akkor meg ajánlom a Velemi Gesztenyeünnepet, csodás környék, gesztenyetúltengés és mindenféle programok várják az odalátogatókat. Ha már ott jártok Kőszeget is nézzétek meg, vegyetek valamit az egyik becsületkasszás kirakodásból ( szőlőt, gesztenyét, mézet ) - egyszerűen szenzációs hogy valahol ilyen működik, imádom :)


Nem utolsósorban, jöhetnek elő a szekrényből a tavaly eltett szuper pulcsik, dögös sálak, bokacsizmák....



Képek forrása: ami nem saját az a Pinterestről való














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...