2013. április 23., kedd

I want to ride my bicycle!



Igen, a jó idővel végre indul a kerékpáros szezon is nálam. Kedvcsinálóként összefoglalom a biciklizés pozitív hatásait, és próbálok pár tippet adni a személyes tapasztalataim alapján, illetve néhány sikkes bringás szettet is készítettem nektek.



A kerékpározás előnyei:

  1. Szabadabban mozogsz! Persze a közlekedési szabályokat ugyanúgy be kell tartani, ügyelni a gyalogosokra, de olyan helyekre eljutsz ahová kocsival nem, vagy nehezebben, nem kell bajlódnod a parkolással és a közlekedési dugókban sem kell vesztegelned. Városi forgalomban kimondottan gyorsan ott lehet vele teremni bárhol.
  2. Véded a környezetet és még spórolsz is!
  3. Kitisztítja a fejed, megnyugtatja a lelked, főleg ha hosszabb távot mész mondjuk egy csodás erdei vagy vízparti bicikliúton.
  4. Nagyon jó alakformáló hatása van, laza tempóban egy óra alatt min. 300 kalóriát égethetünk el vele, megdolgoztataja a comb, láb és a fenék izmait.
  5. Remek programokat lehet vele tervezni, akár egy piknikes randi, egy kisebb túra a haverokkal, vagy többnapos mondjuk a Balaton körül.
Jótanácsok kerékpározáshoz:

  1. Mielőtt leporolod a bicajt és azonnal nekivágsz, nem árt egy szervizben átnézetni a járgányt!
  2. Legyen lámpa elöl és hátul, és fényvisszaverők.
  3. Az öltözködésnél jóformán bármi megengedett, a hosszú szoknyákkal és bő szárú nadrágokkal kell vigyázni, illetve nekem mondjuk szűk szoknyában is kényelmetlen. De gyakorlatilag bármiben lehet kerékpározni, magassarkútól a telitalpú szandálig bármiben kerekeztem már és az egyetlen esésem eddig a világ legkényelmesebb balerinacipőjének volt köszönhető ami megcsúszott a pedálon...
  4. Hogy az eső miatt se kelljen aggódnod célszerű beszerezni egy zsebkendőnyi méretűre csomagolt egyszer használatos esőkabátot ( én a Jyskben szereztem be ilyet, pirosban ) - ezt bedobod a táskádba és ha kell csak kicsomagolod és magadra kapod!
  5. Ha lehet ne írj sms-t biciklizés közben, ha használnod kell a telefonod inkább állj meg.
  6. Ügyelj a többi közlekedőre, főleg a gyalogosokra akik bizony nem szokták észrevenni hogy bicikliúton sétálnak, mindig lassíts le ha totyogó kisgyerekek mellett haladsz el, nehogy kilépjenek eléd.
  7. Szerezz be egy csengőt! Egyrészt jelezheted az előtted haladónak ha blokkolja a haladásod, de ugyanúgy mint az autóduda, vészhelyzet jelzésére is szolgál, vagy mondjuk egy átláthatatlan kanyarban vagy aluljáróban jelezheted a szembejövőknek is jó előre, hogy ki tudjanak térni.
  8. Jó szogálatot tehet egy helyes cross body bag, nem akadályoz a mozgásban, nem kell a kormányon lógatni.
Csinosan, akár munkába is lehet kerékpározni:





Képek forrása: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...